Kaht erinevat juhitüüpi esindavad IT-juhid

 

Kirjelda ajaveebiartiklis kaht tuntud IT-juhti (võivad olla nii Eestist kui mujalt), kes esindavad kaht erinevat juhitüüpi ülaltoodud jaotuses (juht, suhtleja, treener...).


Mõeldes kahe juhi peale, kes esindavad erinevaid juhtimistüüpe, tulid mulle esimesena pähe Apple'i loojad Steve Jobs ja Steve wozniak. Mõlemad on nii inimese kui ka juhina väga erinevad ja vastandikud. Juhina on nad mõlemad arengumootorid. Lisaks on Steve Jobs kindlasti ka ülemus ning Steve Wozniaki suhtleja.

Steve Jobs

Juhina oli ta väga range ja tema jaoks oli põhiline, et tema visioon täide läheks. Sellega sai ta ka väga hästi hakkama. Ta oli väga innovaatiline ja oskas ise neid uuendusi ka ellu viia. Ta oli keeruline isiksus ning seetõttu ei saanud ka kõigiga läbi. Jobs oli oma viisiooni täide viimises peatamatu, teda ei huvitanud teiste arvamused.

Steve Wozniak

Erinevalt Steve Jobsist hoolib ta rohkem oma alluvatest ja saab nendega ka paremini läb. Ta on hea suhtleja ja eeskujuks teistele. Ta näitab oma käitumisega kuidas ta soovib, et teised käituksid. Wozniak võitleb tugevalt ka õigluse eest.

Kokkuvõttes on nad juhtidena väga erinevad, aga nagu näha, kasutades erinevaid meetmeid, on mõlemad saavutanud palju ja oma visioonid ellu viinud.






Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Nuhkvara

Jakob Nielseni kasutatavuse komponendid